Abdai Lovas Egyesület

elado

 
Menü
 

 


Köszönjük szépen a részvételt a hétvégi versenyen!


Eredmények, képek a hírekben

Következő versenyek

 

Nemzetközi

 

A kategóriás

 

B kategóriás


C kategóriás

 

Fogathajtásról, lovakról
 
Érdekességek
 
Rendezvényeink
 
Hírek
Hírek : Abdai fogathajtó verseny

Abdai fogathajtó verseny

  2010.07.27. 21:39

Augusztus 7.

kombinált akadályhajtás


VERSENYKIÍRÁS

A versenykiírás célja:
A fogatsport tömegbázisának megteremtése, egységes versenyrend és versenyszabályok kialakítása a nagy hagyományokkal rendelkező, rendszeresen megrendezett egynapos versenyek részére. A versenyek a fogatsport hagyományainak megőrzése, népszerűsítése mellett egységes versenyrendszerben zajlanak.


A verseny helye:  Abda        
A verseny ideje: 2010.08.07.
A verseny szervezője: Abda Lovas Egyesület       
A verseny igazgatója: Varga Adrienn   
A verseny állatorvosa: Kirendelés alapján   
Nevezési határidő: 2010.08.01.
Nevezési cím: Katona Ferenc 9028 Győr Páva u. 10
E-mail: info@katonateam.hu
Fax: 06 96 433 900

Nevezési díj: 3000 Ft
             
A versenybíróság elnöke: Oross Imre
           
A versenybíróság tagja: Dénes Péter

Versenyiroda: Katona Balázs
            
Minden nemű információ: Varga Adrienn 06 20 3 275 498
Megjelenés: Kizárólag szabvány méretű MARATON kocsival. / kivétel póni /
Öltözet: A versenyszámhoz illő, sportos. KOBAK használata kötelező hajtó, segédhajtó részére.


       Az amatőr versenyek versenyrendje:

A versenyeket a Felső-Dunántúli Régiónak kell bejelenteni az egységesített versenykiírás nyom­tat­ványon. Ott kell nyilvántartásba venni.

A versenyek lebonyolításáért, szakmai irányításáért, a különböző szabályok betartásáért (Sport­szak­mai, Állategészségügyi, Állatvédelmi) a vezető bíró és versenyt rendező szervezet a felelős.

A rendezőnek a versenykiírást a verseny előtt minimum két héttel meg kell küldeni a régió tit­ká­rá­nak, a vezető bíró ellenjegyzésével.


A versenyen való részvétel feltételei:

Versenyzők
A Magyar Lovassport Szövetségnél regisztrált sportegyesület versenyzője - aki rajtengedély vizs­gával rendelkezik -, továbbá segédhajtója versenyezhet, akik rendelkeznek érvényes sportorvosi igazolással és megfelelnek az FEI fogathajtó szabályzatában lévő idevonatkozó szabályoknak.

A versenyen indulhat az a versenyző, aki a verseny évében pónifogat esetén betölti a 12., lovak ese­tén a 16. életévét. Amennyiben a hajtó a verseny évében nem tölti be a 18. életévét köteles 18 év feletti rajtengedély vizsgával rendelkező segédhajtóval hajtani. Amennyiben 12 év alatti ver­seny­ző indul pónifogattal, úgy csak elsőnek indulhat bemutató jelleggel, csak ügetésben haladhat, és az ilyen indulóknál nincs helyezés, csak egységes jutalom. 14 év alatti versenyzőnek a kobak vi­selése kötelez minden versenyszámban. A rajtengedély vizsgával nem rendelkező, ha­gyo­mány­őr­ző fogat csak bemutatás számban indulhat, csak a helyi versenyen a vezetőbíró és a rendező kö­zös engedélyével és felelősségére.

A versenyző öltözéke az időjárásnak megfelelően, mindenkor az alkalomhoz illően elegáns, ápolt a versenyen, a pályabemutatón, eredményhirdetéskor és a fogadáson egyaránt. Viselkedése spor­to­lóhoz méltó legyen.

Amennyiben amatőr versenyen "A" vagy "B" kategóriás versenyen szereplő versenyző indul, a ve­rsenyszámra kiírt helyezést megillető l. díjszalag megilleti, de a tisztelet- vagy pénz díj nem.
A versenyen induló hajtó nem lehet segédhajtó ugyanazon versenyszámon belül, indulása előtt.

Lovak
A versenyen indulhatnak azok a lovak, melyek a verseny évében betöltötték a negyedik élet­évü­ket. Rendelkeznek lóútlevéllel, amelyből a lovak azonosíthatók és az állategészségügyi be­jegy­zé­sek napra készek. A lovakat a verseny előtt 6 hónapon belül lóinfluenza ellen immunizálni kell, meg­kapták a parazita ellenes kezelést és 3 évente elvégezték a fertőző kevésvérűségre és a ta­kony­kórra irányuló vizsgálatokat.
Nem versenyezhetnek az öt hónapnál idősebb vemhes és a csikós kancák.
Sánta, sérült lovat nem lehet starthoz állítani, Ennek elkerülése és elbírálása a versenybíróság feladata. E döntéssel szemben fellebbezni nem lehet, e döntés nem vitatható.

EGY LÓ EGY NAP CSAK KÉT VERSENYSZÁMBAN INDULHAT!

Fegyelmi vétségek:
A versenyen a hajtó, segédhajtó és a kisegítő személyzet fegyelmi vétségeit a Versenybíróság bünteti.
-        a versenyeredmény törlésével
-        pénzbüntetéssel
-        kizárással
-        eltiltással
Fegyelmi vétséget követ el, aki:
-        a versenyszabályokat megszegi
-        sportszerűtlen magatartást tanúsít
-        a lovakkal durván bánik a versenyen, vagy a versenyen kívül
-        alkoholosan befolyásolt

Versenybírók
A verseny rendezője által a Magyar Lovas Szövetség bírói listájáról választott, legalább 1fő má­sod­osztályú, továbbá gyakorló bíró szükség szerint. A bírói testület javadalmazása a versenyt ren­de­ző szervezet kötelessége. Maraton, ill. díjhajtás versenyszám megrendezése esetén a Magyar Lo­vasszövetség bírói listájáról választott legalább 2 fő II. osztályú bíró, továbbá szükség szerint gya­korló bíró szükséges.

Versenyiroda
A 2, vagy 3 számból álló C kat. versenyen akkreditált versenyirodát kell a szövetség listájáról vá­lasz­tani, aki a versenykiírást, az eredményeket és a jelentést a régió titkárának megteszi. Csak a­ka­dályhajtás esetén versenyiroda nem szükséges, de a versenyről a jegyzőkönyvet és az ered­ményt a verseny vezetőbírója köteles a régió titkárának elküldeni.


A VERSENY RENDEZŐJE BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGE MELLETT KÖTELES A VERSENY IDEJÉRE MENTŐT BIZTOSÍTANI!


A VERSENY RENDEZŐJE BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGE MELLETT KÖTELES A RENDEZVÉNYT A HATÓSÁGI ÁLLATORVOSNAK BEJELENTENI ÉS ÁLLATORVOSI ÜGYELETRŐL GONDOSKODNIVerseny leírása (versenyszámok):

Póni, Egyes, Kettes, Négyes fogatok részére

Kétfordulós kombinált akadályhajtás egyszeri összevetéssel
„Vadászhajtás”


A verseny tervezett időrendje:

09:00-ig Fogatok érkezése

09:30  Nevezések végleges leadása / nevezések lezárása /

09:45 Technikai megbeszélés

10:00 Pályabemutató

11:00    Kétfordulós kombinált akadályhajtás egyszeri összevetéssel

15:30     „Vadászhajtás”

18:00    Eredményhirdetés

Szeretettel várunk minden versenyzőt!

Balesetmentes és eredményes versenyzést kívánunk!
 

 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

lo80

 

Aug. 8.Új hír került fel

Júli. 27. Új hír került fel, számos menüpont megújult.

Aug. 4.Új hír került fel

 

 

 

 
Chat
Ismét írhat mindenki a chat-be, nem csak a regisztráltak.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
 
Indulás: 2007-01-11
 
látogató olvassa a lapot.

A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK